Hoe ik mezelf op de kaart zette met content en hoe ook jij dat kan

spreker-Anouck-Meier.jpg

Een paar weken geleden vierde ik het tweejarig jubileum van Ampersand.

Ik kan zelf amper geloven dat het "nog maar" twee jaar geleden is dat ik mijn droom achterna ging en mijn eigen bedrijf opstartte.

En ik kan ook amper geloven wat er in die twee jaar allemaal gebeurd is.

Ik werkte voor de meest fantastische klanten van allerhande formaten (van de solo-ondernemers tot de Coca-Cola's van deze wereld), uit de meest uiteenlopende niches (hallo, fabrikanten van antieke jachtgeweren, SaaS-ontwikkelaars, yogi-healers en producenten van diepgevroren kruimelgehakt - het bestaat, I swear), in binnen- en buitenland.

Ik had een compleet zot idee over een content-tweedaagse en organiseerde dat samen met Gerrit, die ik eigenlijk enkel "kende" via Facebook (al een chance dat dat een toffe pé bleek te zijn). Ondertussen zijn we al aan onze derde editie van Summer of Content toe.

Ik startte een tweede business op waardoor ik in mijn oude vertrouwde wereld - de advocatuur - content marketing kon gaan prediken (kan tellen als uitdaging 😉).

Volgende maand sta ik op een podium in Warschau om te spreken over de kracht van storytelling in content.

En wie weet wat er nog allemaal staat te gebeuren.

Ik knijp me af en toe in de arm om het te kunnen geloven.

Maar van één iets ben ik zeker.

Niets van dat alles was mogelijk geweest zonder content.

Mijn content.

Mijn blogposts.

Mijn updates op social media.

Deze eigenste e-mails die jij in je inbox krijgt.

Vorige maand nog haalde ik een gigantische opdracht binnen voor een multinational met één enkele - zeer weloverwogen - blogpost. BAM.

Dat is de kracht van strategische content. Het soort content waarmee je je expert-status opbouwt, ondersteunt en zichtbaar maakt bij je doelgroep.

En laat dat nu net de topic zijn van onze gratis online workshop. 

Jij kan er ook bij zijn. Nu donderdag 26 april om 14.00.

Gerrit (mijn Summer of Content buddy, content expert en ervaringsdeskundige) en ik delen onze ultieme authority-building content tips.

Schrijf je in en ontdek:

  • Hoe je op korte termijn dé autoriteit kan worden in jouw specifieke niche
  • Waarom content marketing de beste vorm van marketing is anno 2018 (en wat ons betreft de enige)
  • Waarom je absoluut een content strategie nodig hebt 
  • Welke veelgemaakte fouten je moet vermijden 
  • Vijf concrete actiepunten voor strategische content die jou zichtbaar maakt bij jouw doelgroep

Verwacht dus geen losse flodders maar waardevolle tips om doelgericht content in te zetten voor je onderneming.

Meer info en inschrijven kan hier: https://www.summerofcontent.com/webinar-26-4.

 

P.S. Deze blogpost verscheen eerst als e-mail. Ook regelmatig waardevolle updates, content en copy tips & tricks in je inbox? Schrijf je dan in om de mails te ontvangen

Maak jij deze 5 cruciale fouten op je "over mij" pagina?

Maak jij deze 5 cruciale fouten op je "over mij" pagina?

Ah, die goede oude “over mij” pagina.

Krijg je al klamme handen of voel je een gigantische gêne bij het gedacht alleen al? 

Heb je het schrijven ervan uitgesteld (en uitgesteld en…) omdat je niet weet wat je ermee aan moet?

Het goede nieuws is dat je niet alleen bent. Heel wat ondernemers vinden het makkelijker om – ik zeg maar iets - een naam te kiezen voor hun eerstgeborene dan om een goede “over mij” pagina te schrijven (tenzij je schoonmoeder zich ermee moeit, dan heb ik niks gezegd 🤐).

Misschien hou je jezelf wel voor dat het er allemaal niet zo hard toe doet, die “over mij” pagina.

Als je dat denkt, DAN VERGIS JE JE SCHROMELIJK, MIJN KIND.*zwaait met alarmerende snelheid met de wijsvinger*

En wel om de volgende reden.


Je “over mij” pagina is niet minder dan een potentiële goudmijn die ligt te wachten tot je de goudader aanboort

Read More

Content uit het diepste van je hart (of: waarom je dringend uit dat hoofd moet)

Content uit het diepste van je hart (of: waarom je dringend uit dat hoofd moet)

Gevoel en diepere connecties, dat is precies waar jouw content een flinke dosis van kan gebruiken. Want de beste teksten zijn persoonlijk. Hyper-persoonlijk zelfs. Teksten waarin jij ontbreekt als schrijver zijn zielloos. Maar hoe doe je dat dan, schrijven uit het hart?

 

Read More

Hoe je het hele jaar door consistent content creëert (blik achter de schermen + blogpost takenlijst)

Hoe je het hele jaar door consistent content creëert (blik achter de schermen + blogpost takenlijst)

Consistent kwalitatieve content de wereld insturen. De natte droom van elke content marketeer – nogal wiedes – én ook van elke ondernemer, coach of consultant die het vooral van content marketing moet hebben om nieuwe leads te genereren en klanten aan te trekken. We willen het allemaal, en toch lijken het slechts de lucky few die er effectief in slagen. In deze blogpost deel ik mijn eigen systeem om consistent (en efficiënt!) steengoede content te creëren. Kom je even mee achter de schermen?

Read More

10 marketing quick wins: minimale inspanning, maximaal effect met deze vluggertjes

10 marketing quick wins: minimale inspanning, maximaal effect met deze vluggertjes

Voor elk project moet er bekeken worden hoe we dat wereldkundig gaan maken. En ja, soms komt daar een uit-de-kluiten-gewassen marketingcampagne bij kijken. Maar dat hoeft niet altijd. En laten we een beetje realistisch blijven: dat lukt ook niet altijd. Wil dat daarom zeggen dat je tussen die campagnes door op je lauweren moet rusten? Allesbehalve. 

Read More

Succesvolle testimonials in drie stappen: overtuigen met de woorden van je klant

Succesvolle testimonials in drie stappen: overtuigen met de woorden van je klant

Dat testimonials een heel krachtige tool in je marketingkit kunnen zijn, is al een tijdje geen geheim meer. Getuigenissen van klanten voegen een felbegeerd laagje geloofwaardigheid toe aan je eigen verkoopspraatje. Maar weinig ondernemers weten hoe ze testimonials op een goede manier kunnen inzetten. Ampersand snelt maar wat graag ter hulp. 

Read More

Delen is vermenigvuldigen

Delen is vermenigvuldigen

Coaching is het uitlokken en ondersteunen van leren. In het geval van Ampersand het leren overtuigend communiceren. Of dat nu gebeurt tijdens een workshop copywriting of tijdens een blogconsult. Tijdens een one-on-one coachingsessie waarin we jouw ondernemersverhaal naar de oppervlakte halen of waarin we een contentmarketingplan opstellen.

Read More

Copywriting like a boss: vijf redenen om voor een freelance copywriter te kiezen

Copywriting like a boss: vijf redenen om voor een freelance copywriter te kiezen

De nieuwe website van je bedrijf van teksten voorzien? Een blogpost, brochure of persbericht uit het klavier toveren? Een aanstekelijke slogan bedenken? Je kan er natuurlijk zelf werk van maken, maar tenzij je thuis bent in copywriting, kost dat wellicht veel tijd en moeite en levert het vaak weinig op. Naast frustratie dan. Hier zijn alvast vijf hapklare redenen waarom je best een freelance copywriter inschakelt. 

Read More

De drie meest gehoorde excuses om niet te bloggen (én de oplossing)

Je hebt het gezien bij je collega-ondernemers, je bent overtuigd dat het werkt, en nu wil je er ook één: een eigen blog. Een schitterend idee want een blog brengt bezoekers naar je site, doet je scoren in Google, helpt je met je branding en levert telkens weer verse input voor je sociale media. Dat kon je ook hier al lezen. Maar... 

Read More

Ampersand wint de wedstrijd voor freelancers van Opdrachten.be!

Ampersand wint de wedstrijd voor freelancers van Opdrachten.be!

Er was een tijd dat sociale media behoorlijk stiefmoederlijk behandeld werden door marketing professionals. Anno 2016 lijkt het tij gekeerd: nooit spendeerden bedrijven meer aan marketing via sociale media dan vandaag. Zijn sociale media daarmee een matuur middel geworden om aan marketing te doen? Ja en nee. Meer dan twee derden van de marketing professionals zetten naar eigen zeggen actief de - ondertussen klassieke - sociale media in in hun campagnes: Facebook, LinkedIn en Twitter. Tegelijkertijd bekennen velen ook dat hun bedrijf geen beleid hanteert voor sociale media en dat er weinig strategie mee gemoeid is. En omdat sociale media bij uitstek aan een razend tempo evolueren, weten maar weinigen echt de laatste nieuwe toepassingen bij te benen.

Read More

Drie tips voor een sprekende “over ons”-pagina

Drie tips voor een sprekende “over ons”-pagina

Het belang van een goede “over ons”-pagina kan niet overschat worden. Het is één van de meest bezochte pagina’s van een site. Bezoekers weten nu eenmaal graag welke mensen er achter de HTML-code zitten. Ze zijn op zoek naar la petite histoire. Maar dan wel van de soort die voor hen een meerwaarde biedt.

Read More

Sociale media, quo vadis? Zes trends om te volgen en om gevolgd te worden in 2016

Voor het freelance platform Opdrachten.be schreef ik een gastblog over de toekomst van sociale media. Uitzonderlijk vind je mijn hersenspinsels dus niet hier, maar wel op de nieuwe blog "De Vitrine"

 Mobile first is één van de zes belangrijkste sociale-media-trends van 2016. Klik op de foto en ontdek de vijf andere trends!

Mobile first is één van de zes belangrijkste sociale-media-trends van 2016. Klik op de foto en ontdek de vijf andere trends!

Allen daarheen dus!

 

8 websites die alle schrijvers bookmarken

8 websites die alle schrijvers bookmarken

Copywriters, journalisten, bloggers en dichters: welke teksten je ook schrijft, alles begint met een correct taalgebruik. Spelling, grammatica, woordkeuze: zelfs de meest ervaren schrijver worstelt wel eens met de Nederlandse taal. Wat extra inspiratie en een paar extra handigheidjes komen gegarandeerd van pas. 

Read More

Vijf branding tips voor kleine en grote ondernemingen

Vijf branding tips voor kleine en grote ondernemingen

Tijdens de Week van het Ondernemen van ING gingen we naar de sessie rond branding. Speciaal voor jou: de zes belangrijkste branding tips van de avond voor kleine (en grote) ondernemers. 

Read More