Waarom ik je (nog) niet leer om online cursussen te lanceren

The Corona Files - Deel 3

Tijdens de laatste, tumultueuze weken kreeg ik regelmatig de vraag wanneer ik een workshop zou organiseren rond het lanceren van een online aanbod.

Ik snap ook perfect waarom mensen me die vraag stellen. 

Ik ben de afgelopen drie jaar onafgebroken bezig met online programma's maken en promoten. Ik heb er ondertussen meer dan 10 gelanceerd - voor Ampersand en Werk & Leven, maar ook voor klanten. En ik weet wat er nodig is om zo'n cursus te maken en succesvol te lanceren op de Belgische en Nederlandse markt (want helaas pindakaas, de Amerikaanse recepten kan je niet altijd aan deze kant van de plas mutatis mutandis toepassen).

Bovendien kunnen we er niet om heen: als deze hele pandemie één gevolg heeft voor heel wat bedrijven, is het dat de transformatie naar een digitaal bedrijf op een speed track beland is. 

Een logische vraag dus. 

"En zei jij niet dat je altijd naar je klanten moet luisteren, Meier?", hoor ik je denken. 

Feit. 

En toch gaat Meier het deze keer niet doen (de bekende, koppige "Meier-kop" komt naar boven - vraag maar eens aan mijn husbando, die is er bijzonder goed mee bekend ;-)).

Want als ik dan eens ga piepen bij de ondernemers die me die vraag stellen, dan valt me op dat ze eigenlijk helemaal niet klaar zijn voor zo'n online-cursus-avontuur. Hun website converteert niet voldoende. Ze brengen niet de juiste content op de socials. En - misschien nog het belangrijkste van al - ze hebben geen e-maillijst die ze regelmatig (liefst wekelijks) mailen. 

Als ik hen dan een workshop voorschotel rond online cursussen lanceren, dan komt die eigenlijk veel te vroeg. Die lanceringen lopen gegarandeerd op een sisser uit (en dan gaan ze nog denken dat ik hen blaasjes wijsgemaakt heb tijdens mijn workshop). Geen goed plan dus. 

Vandaar dat ik je niet ga geven wat je wil, maar wat je nodig hebt. 

Het risico dat ik nu betrekkelijk hard klink als een of andere middelbare-school-lerares is vrij groot, maar dat neem ik er met plezier bij. Want ik weet gewoon dat focussen op de basis van je marketing een essentiΓ«le stap is om te kunnen groeien en bloeien als online ondernemer. 

Sla deze stap over, en je bereikt nooit het potentieel dat er in je online aanbod schuilt (en geloof me, zo'n online aanbod kan life-changing zijn als solo-ondernemer, ik kan er van mee spreken).

Vandaar dat ik de workshop-reeks Marketing Foundations op je los laat.

Leg de basis voor je online marketing met deze reeks praktische online workshops. Behapbaar, gericht op solo-ondernemers en kleine teams Γ©n in mensentaal. Ze vragen geen grote investering qua tijd (of geld, for that matter - 129 EUR excl. BTW per workshop), maar als je ermee aan de slag gaat, zijn het ware hefbomen voor je marketing. 

Na afloop van elke workshop heb je de nodige kennis Γ©n een concreet actieplan rond een van de marketing-bouwstenen die essentieel zijn om online succes te oogsten. 

En voor wie inschrijft voor het hele pakketje, is er een mooie kortingvoorzien (297 EUR excl. BTW voor het pakket ofwel 99 EUR excl. BTW per workshop).  

Er is geen betere tijd dan nu om werk te maken van een stevige basis voor je marketing en je business. Probeer niet te lopen voor je kan stappen. Slow down to speed up. Daar komt het nu op neer. 

Schrijf je hier in >>

 

Nog meer inspiratie nodig?

Download hier jouw online zichtbaarheidsplan waarmee je uit de schaduw treedt en impact maakt.

 
 
Previous
Previous

Waarom je moet vertragen om te versnellen

Next
Next

Marketing in tijden van crisis: terug naar de essentie met de juiste prioriteiten