Waarom je moet vertragen om te versnellen

The Corona Files - Deel 4

Hoe verloopt jouw aanpassing aan β€œhet nieuwe normaal”? Vlieg je door je dagen, zonder te weten waar eerst gesprongen? Of voel je je verlamd en overweldigd door alle nieuwe initiatieven die met een virtueel kanon op je afgevuurd worden? Ben je gefocust op het hier en nu? Of durf je ook al verder kijken, de crisis voorbij? Dat ik niet alle antwoorden heb, dat is overduidelijk. Maar één iets weet ik wel: het loont de moeite om eerst te vertragen, ja zelfs stil te staan om daarna verder te kunnen springen. Reculer pour mieux sauter en al. Allee, hop!

 

My own private pandemic

 

Deze globale pandemie doet me onwillekeurig denken aan een ander sleutelmoment in mijn leven - een soort pandemic on a personal level: mijn burn-out. Het was Kerstmis 2015 en ik lag languit op de grond onder mijn kerstboom. Ik vroeg me hardop af waar het allemaal heen moest. Tegen een decor van kerstlampjes en zorgvuldig ingepakte cadeautjes lag ik compleet wezenloos voor me uit te staren op het tapijt.

Ik voelde me leeg, richtingloos. Het ontbrak me compleet aan inspiratie en enthousiasme, de twee dingen die ik onder normale omstandigheden met bakken heb. Ik kon me op dat moment onmogelijk inbeelden dat die burn-out een gigantisch geschenk zou blijken te zijn.

Het bleek - weliswaar pas jaren later - een scharniermoment te zijn in mijn loopbaan en mijn leven. Want het was alleen door tot een complete stilstand te komen (de bijhorende crash is optioneel, zo blijkt), dat ik de helderheid kreeg om een volledig nieuw pad in te slaan en mijn eigen zaak te beginnen.

 

How slow can you go?

Sindsdien geloof ik er rotsvast in dat je - als ondernemer en als mens - af en toe van die verplichte vertraag-maneuvers moet inplannen.

Zo’n momenten helpen je…

  • om je inspanningen te focussen.

  • om ergens naar op te bouwen en aan momentum te winnen.

  • om jezelf uit te dagen om die dingen te doen die jou het verst gaan brengen over 5 jaar, niet over 5 maanden of dagen (of nog erger: 5 minuten).

 

Strategie of survival?

β€œGoeie strategie, Meier”, denk je nu misschien.

Maar in tijden van crisis is het niet eens dat. Het is een manier om het hoofd te bieden aan die crisis. Om die crisis heelhuids door te komen. Survival, Bear Grylls style.

Wat kan je concreet doen?

  • Focus. Je tijd en energie zijn nog nooit zo kostbaar geweest. Kies intentioneel die dingen waar jij jouw natuurlijke resources voor wil gebruiken.

  • Do less and obsess. Als je gekozen hebt wat je precies wil doen, geef je dan 300%. Een boek aan het schrijven over je coaching-methode? Maak er het beste boek ooit van. Ben je een nieuwe workshop aan het ontwikkelen? Give it everything you got. Start je met YouTube video’s? Blijf elke dag oefenen tot je van het scherm spat. Geef die website eindelijk die lang verdiende make-over waar je nooit tijd voor vond en timmer aan je webcopy tot β€˜ie eindelijk goed zit.

  • Ga voor kwaliteit, niet kwantiteit. En dan heb ik het vooral over relaties. Mensen zijn meer dan ooit op zoek naar echte connectie, naar verbinding. Verdiep de relaties die je hebt: met je klanten, met je volgers, met andere ondernemers. Stuur e-mails naar je lijst. Bouw aan die lijst, one subscriber at a time. Check regelmatig hoe het gaat met de mensen om je heen.

  • Vertel je verhalen. Authenticiteit is gewoon een ander woord voor imperfect. Dus ja, kom van onder je schelp en toon jezelf aan je volgers. Blijf je verhalen brengen. Corona hair, don’t care.

  • Doe wat je kan om straks nog beter voorbereid weer boven water te komen. Welk werk moet je nog doen? Welke coaching kan je nog gebruiken? Welke cursus of workshop helpt jou straks beter dan ooit voor de dag te komen? Welk boek of welke podcast kan je helpen bij je zelf-ontplooiing? Kies die dingen uit die jou, je loopbaan, je business, je leven voeden.

  • Ga voluit voor je rol. Grijp de kans om boven de chaos uit te stijgen. Als jij in een positie bent om te helpen, doe het dan. Dien je community zoals nooit tevoren. Als je je geroepen voelt om te leiden: now is your time. Neem de regie over je loopbaan, over je business en toon jezelf als een leider.

 

Graag traag

Kijk, ik weet dat het woelige tijden zijn en dat het voor sommigen al een uitdaging is om de dag door te komen. Als je nu plotsklaps je omzet een duik ziet nemen. Of je werk gedaan moet krijgen terwijl je ook nog eens fulltime gezinsmanager/thuisonderwijzer van dienst moet zijn.

Omgaan met onzekerheid is belachelijk moeilijk. Maar - vroeg of laat komt een einde aan deze crisis.

Vertragen moeten we nu allemaal. Dus laat ons de tijd die we nu hebben goed gebruiken.

 

Keer terug naar de essentie

Dat is ook precies wat ik van plan ben met de deelnemers aan de Marketing Foundations workshops.

Leg de basis voor je online marketing met deze reeks praktische online workshops. Behapbaar, gericht op solo-ondernemers en kleine teams Γ©n in mensentaal. Ze vragen geen grote investering qua tijd (of geld, for that matter - 129 EUR excl. BTW per workshop), maar als je ermee aan de slag gaat, zijn het ware hefbomen voor je marketing. 

Na afloop van elke workshop heb je de nodige kennis Γ©n een concreet actieplan rond een van de marketing-bouwstenen die essentieel zijn om online succes te oogsten. 

En voor wie inschrijft voor het hele pakket, is er een mooie korting voorzien (297 EUR excl. BTW voor het pakket ofwel 99 EUR excl. BTW per workshop).  

Er is geen betere tijd dan nu om werk te maken van een stevige basis voor je marketing en je business. Probeer niet te lopen voor je kan stappen. Slow down to speed up. Daar komt het nu op neer. 

Schrijf je hier in >>


 
 

Nog meer inspiratie nodig?

Download hier jouw online zichtbaarheidsplan waarmee je uit de schaduw treedt en impact maakt.

 
 
Previous
Previous

Storytelling in tijden van crisis: waarom verhalen nog steeds winnen van bullet points & rauwe data

Next
Next

Waarom ik je (nog) niet leer om online cursussen te lanceren