storytelling-for-business

 

 

 

 

Krijg ze allemaal mee in je verhaal!

Als ondernemer ben je continu in de weer om de mensen rondom je te overtuigen.

(Potentiële) klanten aanzetten om je producten of diensten te kopen.
Zakenpartners over de streep halen om met je samen te werken.
Investeerders om met fondsen over de brug te komen. 

Maar hoe pak je dat nu best aan? Met de zoveelste zakelijke presentatie doorspekt met cijfers, grafieken en statistieken? Door je publiek te overladen met bullet points? Door alle rationele elementen uit de kast te halen en netjes op een rijtje te zetten?

Als je dat al geprobeerd hebt, dan weet je dat dat niet altijd de beste manier is om je doelgroep tot actie aan te zetten. En dat is ook niet onlogisch. De uitdaging voor ondernemers anno 2018 is om boven de schuimende koppen van de zee aan informatie uit te steken. Om eruit te springen. Gekozen te worden. Als je dan dezelfde recepten hanteert als elk van jouw concurrenten, wordt het bijzonder moeilijk om je te onderscheiden. Kortom: een andere communicatiestrategie dringt zich op. 

Overtuigen begint met een goed verhaal

En met welk verhaal kan je je beter onderscheiden dan met jouw persoonlijk verhaal? Veel unieker wordt het niet! Het inzetten van jouw persoonlijk verhaal om te overtuigen als ondernemer is precies waarop we inzoomen tijdens deze workshop. We ruilen het klassieke business jargon in voor authentieke en persoonlijke verhalen waarin mensen centraal staan. Die blijven plakken in de oren van jouw publiek en die hen (doen) bewegen. 

We leren je aan storytelling te doen met impact in drie stappen:

1. Sprokkel de ingrediënten van een goed verhaal bijeen

Achter verhalen vertellen schuilt heel wat techniek. Geen kwantumfysica weliswaar, maar regels van de kunst die je best niet aan je laars lapt.

2. Ontwikkel de blauwdruk van jouw signature story

Identificeer je doelgroep, hun noden en formuleer jouw Big Idea. Voor je het weet tekenen de contouren van jouw persoonlijk verhaal zich af. Je blauwdruk laat je toe om je verhaal in te zetten waar en wanneer jij dat wil.

3. Breng je verhaal met impact

Het gaat niet alleen om wat je zegt, maar ook om hoe je het zegt. Zorg dat je de juiste toon en stijl hanteert om een blijvende impact te maken. We hebben het ook over de beste kanalen om je verhaal te brengen.

Door welke bril doe jij je klanten straks kijken? 

Door welke bril doe jij je klanten straks kijken? 

Wat?

Wat je krijgt: 

  • De elementen die je nodig hebt om je persoonlijk verhaal te kunnen formuleren (en eens je de techniek onder de knie hebt, kan je met gelijk welk verhaal aan de slag)
  • De fundamenten van jouw verhaal en waardevolle feedback daarop
  • De tools om met dat verhaal impact te creëren in je business
  • Werkboek met de belangrijkste inzichten uit de workshop op een rij en handvaten om verder met storytelling aan de slag te gaan
  • Bakken inspiratie om je verhaal vorm te geven

Wat je NIET krijgt:

  • Een workshop creatief schrijven 
  • Een magische toverformule waarmee je zonder enige moeite verhalen uit je mouw schudt (al kàn dat wel een aangenaam neveneffect zijn)
  • Kant-en-klare teksten (als dat het enige is waar het je om te doen is, dan kan je me best als jouw persoonlijke storyteller inschakelen)

Voor wie?

Voor ondernemers en professionals die zichzelf op een originele en authentieke manier in de markt willen zetten. Die al eens uit hun comfort zone durven springen en daar dan met even veel plezier de vruchten van plukken. Die niet vies zijn van een sterk persoonlijk merk en een stevige dosis personal branding. Voor iedereen die nieuwsgierig is hoe je met een verhaal je publiek op je hand kan krijgen. 

We verwachten geëngageerde en gemotiveerde deelnemers die bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken voor, tijdens en na de workshop. Je hoort het goed, om zoveel mogelijk uit de workshop te halen krijg je op voorhand al (een beetje) huiswerk mee, waarmee we tijdens de workshop aan de slag gaan. De workshop zelf is opgevat als een interactieve sessie: ook dan boek je de beste resultaten als je je volledig smijt. Maar geen nood: wij zijn er om alles in goede banen te leiden en voorzien de nodige stimulerende middelen (koffie en koekskes, of wat dacht je?).

storytelling-workshop-anouck-meier-ampersand

"Met welk verhaal kan je je beter onderscheiden dan met je persoonlijk verhaal?"

Anouck Meier, jouw gids in storytellingland, gebeten door een hardnekkige reismicrobe en in het bezit van een bijzonder goed gevoel voor oriëntatie

Door wie?

Anouck Meier leerde als ambitieuze twintiger als geen ander overtuigen en argumenteren aan de Balie van Brussel. Mensen overtuigen met een goed onderbouwd verhaal én een aanstekelijke portie enthousiasme is de rode draad van deze ondernemende deerne. Anouck genoot ook een opleiding tot professionele coach en doen niks liever dan het denkproces van iedereen die bij haar in de buurt komt te stimuleren. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

Waar en wanneer?

likebirds-creative-lab-storytelling

Momenteel zijn alle plaatsjes in ons storytelling lab volzet. 

Wil je graag aansluiten bij één van de volgende sessies? Laat dan zeker je e-mailadres hier na en we houden je stipt op de hoogte!

 

Wat deelnemers aan de workshop vertellen:

Ik vond het een zeer interessante workshop met een duidelijke structuur en inhoud. Ik ga aan de slag met de leerstof en de teksten op mijn website verbeteren en de tips toepassen in mijn communicatie met klanten en winkels.
— Eva Schalckens, ontwerpster