Webteksten schrijven is een vak apart: op het wereldwijde web gelden nu eenmaal andere wetmatigheden dan op papieren dragers. Mensen lezen vaak op een erg oppervlakkige en vluchtige manier online teksten. Ze lezen amper, ze scannen. En dat vraagt een bijzondere inspanning van tekstschrijvers. Als je tenminste wil dat bezoekers je teksten lezen en tot actie overgaan.

De tekst op je website is van het grootste belang voor het succes ervan

Het belangrijkste principe van schrijven voor websites? In plaats van je eigen verhaal op te dringen kan je je best inleven in je bezoeker en zorgen dat zijn of haar vragen beantwoord worden. En dat kan je soms beter aan een buitenstaander overlaten. Een professionele copywriter, ik zeg maar iets.

Wij schrijven teksten die:

  • aansluiten bij wat je doelgroep verwacht van jouw site
  • verstaanbaar zijn voor je doelgroep
  • je doelgroep tot actie aanzetten

Gebruikersgerichte informatiearchitectuur

Bezoekers die niet snel vinden waarvoor ze komen, klikken binnen de kortste keren weg. De inhoud van je website moet afgestemd zijn op wat je doelgroep wil weten of doen op je site en moet hun logica volgen (en die is niet noodzakelijk dezelfde als de jouwe!). 

Wij denken mee en zorgen ervoor dat je informatie vindbaar, verstaanbaar en nuttig is. Het resultaat? Een heldere structuur waarin bezoekers moeiteloos hun weg vinden.

SEO-geoptimaliseerde teksten: word gevonden!

Het is niet voldoende je website te vullen met sterke, op conversie gerichte teksten. En die op een manier te organiseren en presenteren die steek houdt voor je bezoekers.

Maak van je website geen eiland, maar besteed voldoende aandacht aan SEO (Search Engine Optimization) als je wil dat jouw doelgroep je vindt. Wij maken er een punt van om de steeds veranderende regels van SEO op een goede manier te implementeren, zonder dat het lijkt alsof je website voor robots geschreven is.