Waarom bloggen? Deze reden staat met stip op nummer één!

De tijd dat bloggen een vrijblijvend tijdverdrijf was van een handvol fashionista’s ligt al lang achter ons. Bloggen anno 2016 is zoveel meer dan een online dagboek bijhouden of een zoveelste #OOTD (“outfit of the day”) posten. De meest uitgeslapen fashion lovers hebben ondertussen een heus mode imperium uit de grond gestampt met als fundament hun blog.

Gaandeweg heeft ook de bedrijfswereld het bloggen ontdekt en het heeft de early adopters geen windeieren gelegd. Inderdaad, de bedrijven die hun blogs hebben weten te integreren in hun marketingstrategie hebben hier duidelijk hun voordeel mee gedaan.

Maar waarom zou jouw bedrijf aan het bloggen moeten? Dé nummer één reden is simpel: een blog brengt bezoekers naar je website.

Chiara Ferragni klokte in 2015 af op 8 miljoen dollar.  Foto: womenonit.com

Chiara Ferragni klokte in 2015 af op 8 miljoen dollar. Foto: womenonit.com

Bezoekers komen niet vanzelf

De hele reden waarom je investeerde in een website, is om bezoekers aan te trekken, toch?

Hoe gaat dat normaal in zijn werk?

Bezoekers zouden je site kunnen zoeken door de naam van je bedrijf in te tikken in hun browser, maar dat zijn bezoekers die jou al kennen en daarmee genereer je dus geen extra verkeer naar je website.

Je zou een aantal betaalde advertenties kunnen plaatsen op andere sites, maar dat kost je een duit (per klik!) en je bent afhankelijk van sites van derden. Over de content of bezoekersaantallen van die sites heb je zelf geen enkele controle.

Je zou je potentiële bezoekers kunnen bombarderen met e-mails (als je al over een lijst met adressen beschikt, tenminste) en dan maar hopen dat mensen doorklikken naar je site. Een vrij arbeidsintensief proces.

Leandra Medine van Man Repeller: van humoristische uitlaatklep tot  big fashion business. Foto: fastcompany.com

Leandra Medine van Man Repeller: van humoristische uitlaatklep tot big fashion business. Foto: fastcompany.com

Weinig pagina’s en weinig updates = weinig bezoekers

Er zijn betere (lees: efficiëntere, snellere en goedkopere) manieren om verkeer naar je site te genereren. Kort samengevat: bloggen, sociale media en zoekmachines.

Laten we even je website bekijken. Wellicht heb je een aantal pagina’s. Vijf of tien maar wellicht niet veel meer dan dat. Hoe vaak worden die pagina’s bijgewerkt? Wellicht niet heel frequent. Je contactgegevens of bedrijfshistoriek veranderen nu eenmaal niet met de regelmaat van de klok.

Waarom is dat problematisch? Het draait allemaal om “gevonden” worden tussen de miljoenen andere websites in cyberspace. Een site met een beperkt aantal pagina’s die niet erg frequent geüpdatet wordt, ontvangt niet veel cyber love. Of bezoekers.

 

Bloggen lost in één klap beide problemen op.

Telkens je een blogpost schrijft, creëer je één extra geïndexeerde pagina op je site en dus één extra kans om op een organische manier extra bezoekers naar je site te lokken. Het is ook een indicatie voor zoekmachines dat je site actief is en dat er dus een reden is om bezoekers jouw kant uit te sturen.

Bloggen helpt ook om ontdekt te worden via sociale media. Telkens je post op je blog, creëer je in één klap ook content die je kan delen via sociale netwerken - Facebook, Twitter, LinkedIN, pinterest - en die dus ontdekt kan worden door een hele schare nieuwe volgers, die jou daarvoor nog niet kende. Bovendien levert je blog telkens hapklare content aan voor je sociale media kanalen en hoef je niet telkens van nul te beginnen voor je posts.

Bloggen is dé manier om extra bezoekers - en dus potentiële klanten - naar je site te leiden en werkt samen met je sociale media om je digitale zichtbaarheid te verhogen.

Uiteraard zijn er nog veel steengoede redenen om als bedrijf aan de blog te gaan! Daarover lees je hier binnenkort meer.

 

Meer weten over bedrijfsblogs? Of op zoek naar iemand om jouw bedrijfsblog te (helpen) schrijven? Bel me, schrijf me!