Nog drie belangrijke redenen waarom jouw bedrijf niet langer zonder blog kan

In onze vorige blogpost kon je lezen over de nummer één reden waarom bloggen ook voor bedrijven incontournable geworden is. Nog niet overtuigd? Lees dan even verder.

 

1. Van bezoekers klanten maken: conversie, conversie, conversie

Misschien heb je al behoorlijk wat bezoekers op je website en heb je dus lak aan de boodschap dat een blog heel wat bezoekers naar je website brengt.

Maar wist je ook dat een blog helpt met de conversie van die bezoekers? En dus van die bezoekers klanten kan maken? Inderdaad, elke nieuwe blogpost is een nieuwe opportuniteit om nieuwe leads te genereren. Hoe dat precies werkt? Simpel: je voegt een call-to-action toe aan elke nieuwe post.

De weg vinden naar je site is niet genoeg. Je wil je bezoekers aanzetten tot actie.

De weg vinden naar je site is niet genoeg. Je wil je bezoekers aanzetten tot actie.

2. Bloggen warmt koude leads op

Op de beste business blogs lezen klanten antwoorden op hun vragen. Als je hen regelmatig waardevolle content aanreikt, bouw je gaandeweg aan je autoriteit. Je etaleert je expertise en know how. Toegegeven, het is een weinig tastbaar resultaat. En toch is het duidelijk dat je blog op deze manier de verkoop van je product of dienst ondersteunt:

  • Als prospecten regelmatig antwoorden op hun vragen vinden op jouw bedrijfsblog, dan heb je al een voetje voor. Ze gaan je sneller vertrouwen als je hen in het verleden al geholpen hebt, nog voor ze ook maar geïnteresseerd zijn om iets te kopen van je.

  • Potentiële klanten die regelmatig je blog lezen, zijn goed geïnformeerd. Een verkoopgesprek met een geïnformeerde klant verloopt veel vlotter dan een gesprek met iemand die bij wijze van spreken nog nooit van jou of van je product gehoord heeft.

  • Je blog fungeert ook intern als kennisbank waarop alle (verkoop-)medewerkers kunnen terugvallen bij specifieke vragen van prospects of klanten.

Leads : je hebt ze liever warm als koud.

Leads: je hebt ze liever warm als koud.

3. Bloggen: een investering die blijft opbrengen

Stel: je publiceert vandaag een blogpost. Honderdvijftig mensen lezen je post. Morgen nog eens vijftig. Samen goed voor twintig nieuwe leads.

Maar daar houdt het niet op. Integendeel. 

Je blogpost heeft nu een ranking verworven in de zoekmachines. En dus heeft die blogpost het potentieel om nog dagen, weken, maanden, ja zelfs ja-ren later verkeer en leads op te leveren. Dat alles terwijl jij ondertussen helemaal niets meer hoeft te doen (met uitzondering van verdere succesvolle posts schrijven of - nog beter - laten schrijven). Bloggen is een kleine investering die je vandaag maakt en die nog ver in de toekomst rendeert.

En jij? Deel hieronder jouw ervaringen met je bedrijfsblog of - als je nog maar net van start gaat - wat je er hoopt uit te halen. En aarzel vooral niet om een hulplijn in te schakelen!