De drie meest gehoorde excuses om niet te bloggen (én de oplossing)

Je hebt het gezien bij je collega-ondernemers, je bent overtuigd dat het werkt, en nu wil je er ook één: een eigen blog. Een schitterend idee want een blog brengt bezoekers naar je site, doet je scoren in Google, helpt je met je branding en levert telkens weer verse input voor je sociale media. Dat kon je ook hier al lezen. Maar... 

 

1. "Ik heb geen tijd om te bloggen"

Ik ga je geen blaasjes wijsmaken: bloggen kost tijd. Veel tijd. Zeker als je het goed wil doen. En als je bloggen wil inzetten om je marketing voor je bedrijf te ondersteunen, dan moet het méér dan goed zijn. Hoe ga je anders klanten overtuigen?

 

2. "Ik kan helemaal niet schrijven"

Ook al ben je misschien een vlotte verteller, een topverkoper, een gepassioneerde zakenman of -vrouw met een eigen verhaal, dat wil nog niet zeggen dat je de woorden ook moeiteloos op papier (nou ja, op het beeldscherm) krijgt. Of je kan misschien wel goed schrijven, maar weet je ook welke teksten het best werken op een blog? Hoe je de aandacht van je doelpubliek kan trekken? Keer op keer, post na post? 

Als je het niet in de vingers hebt en de technische (marketing) kneepjes niet beheerst, dan ben je eraan voor de moeite. 

Wat voor jou een heuse opdracht lijkt, is voor mij een tweede natuur. Schrijven is mijn job, maar ook mijn passie. De teksten vloeien uit mijn klavier en zo geef ik jou een eigen stem.

Wat voor jou een heuse opdracht lijkt, is voor mij een tweede natuur. Schrijven is mijn job, maar ook mijn passie. De teksten vloeien uit mijn klavier en zo geef ik jou een eigen stem.

 

3. "Ik heb geen inspiratie!" 

Je hebt al een website waar behoorlijk wat informatie op te vinden is. Wat kan je nu in godsnaam nog op een blog kwijt? Wat heb je te vertellen waar je lezers (lees: potentiële klanten) iets aan hebben? Euh...

 

De oplossing? Een blogabonnement!

Een blogabonnement, dat zijn drie problemen opgelost in één klap:

  1. Geen tijd? Geen probleem! Ampersand bedenkt, plant en schrijft de posts voor jou.

  2. Is er aan jou geen Claus verloren gegaan? Laat je blogposts schrijven door een professional en geef diezelfde professionele indruk op jouw beurt aan je klanten.

  3. Geen inspiratie? Wedden dat we samen aan de hand van een inspirerende brainstormsessie een hele waaier aan boeiende onderwerpen kunnen bedenken?

Onze blogabonnementen zijn flexibel: kies de frequentie van posts die voor jou past. Even een pauze inlassen of een ander tempo aannemen? Geen probleem! Onze abonnementen zijn ook maandelijks opzegbaar. Al gaan je volgers dan misschien wel protesteren natuurlijk... 

Deze maand alleen al tekenden drie ondernemers in op een blogabonnement van Ampersand. 

Hun reacties? Eén klant is naar eigen zeggen "dolblij" met de samenwerking, een andere "super enthousiast" over de nieuwe blogteksten en "onder de indruk van mijn schrijfkunsten" als blogger. Hun identiteit? Als ghostblogger kan ik die uiteraard niet prijsgeven!

Onze klanten komen onder meer uit de modewereld, de voedingsindustrie en de HR- en coachingsector.

Onze klanten komen onder meer uit de modewereld, de voedingsindustrie en de HR- en coachingsector.

 

Ook benieuwd naar wat een blogabonnement bij Ampersand voor jou kan betekenen? Laat het ons weten! 

P.S. Momenteel heb ik geen capaciteit meer voor nieuwe abonnementen. Je kan natuurlijk wel steeds een dagje in mijn agenda boeken!