Inmiddels is bijna elk zichzelf respecterend advocatenkantoor ervan overtuigd dat een online aanwezigheid belangrijk is. Vaak vertaalt die aanwezigheid zich in een statische website en heel soms in een elektronische nieuwsbrief. Maar daar houdt het meestal op.

Drie uitstekende redenen om een juridische blog te beginnen

Nochtans leent een juridische blog - een blawg voor de kenners - zich uitstekend om de aandacht te trekken van potentiële cliënten en om het bestaande cliënteel op een efficiënte, regelmatige en snelle manier te informeren over de laatste nieuwe rechtspraak of wetgeving. 

Blogs waarop regelmatig gepost wordt, genereren een veelvoud aan bezoekers in vergelijking met een klassieke website. De toegevoegde waarde van de site neemt toe en dus ook de ranking voor zoekmachines. Win-win!

Doordat juridische blogs in ons taalgebied - in tegenstelling tot de Angelsaksische jurisdicties - nog relatief schaars zijn, kan je je bovendien met een kwalitatieve blog onderscheiden van je confraters. Een uitgelezen kans om je expertise in jouw specifieke niche in de kijker te zetten.

Het enige nadeel?

Een blog is maar zo goed als de laatste update. En jij hebt al genoeg termijnen om rekening mee te houden. En billables te genereren. Concentreer je dus gerust op je conclusies, terwijl ik aan het bloggen sla. 

Met zes jaar ervaring als advocaat op de teller en een gedegen kennis van copywriting en online marketing, schrijf ik blogposts op een begrijpelijke maar toch inhoudelijk correcte wijze voor je cliënteel. 

Ik werk een blogabonnement uit volledig op maat van jouw wensen: frequentie, topics, tone of voice, ondersteuning door sociale media en noem maar op. 

Toch liever zelf bloggen? 

Met de workshop 'Bloggen voor advocaten' reik ik een overzichtelijk en compleet kader aan om zelf aan de slag te gaan met de kantoorblog en om daar ook resultaten mee te behalen. Lees er meer over op onze pagina 'Bloggen voor advocaten'

 

*Als jurist hou ik uiteraard rekening met de geldende wetgeving en deontologische regels van de OVB inzake reclame, de vertrouwelijkheid en het beroepsgeheim.